BEN-gebouw
38 / 187

OPEN HALFOPEN WONING

Over dit project

Een uitgerokken perceel biedt ruimte aan een halfopen bebouwing met een uniek zicht op weiden en een stel bomen in de hoek van het terrein.

Door een doordachte groepering van functionele ruimtes worden open leefruimtes verkregen die de kwaliteiten van het perceel benadrukken en zich bovendien hechten aan hun omgeving. Een lange kastenwand verbindt de ruimtes op het gelijkvloers en begeleidt de bezoeker naar een afgeschermde zithoek met zicht op de tuin.

Door de compactheid van de woning, voldoende isolatie en het gebruik van duurzame technieken wordt een bijzonder gunstig energiepeil (E28) bekomen.

locatie:Oosterzele, Oost-Vlaanderen
functie:Eengezinswoning koppelbouw - rijwoning
type:Nieuwbouw
stijl:Modern
eigensch.:Compact, BEN-gebouw

08-03-2015

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Ondanks de grote raamoppervlakte werd een gunstig E-peil behaald omwille van de compactheid van de woning, voldoende isolatie in de verschillende constructieonderdelen en duurzame technieken: warmtepomp, zonnepanelen, ventilatiesysteem D.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

190 m²

Ventilatiesysteem

systeem D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

warmtepomp

Toepassing hernieuwbare energie

zonnepanelen

E-peil

28

K-peil

33

Over de architect

ZIN-architecten
Van Steertegem Alexander
Senecaut Koen
Vaartdijk 3 bus 402
3018 Leuven

M 0473 46 71 23

www.zin-architecten.be
info@zin-architecten.be’