Van Halewyck & Marco Architects bvba

Antwerpen
42 / 939

VRIJSTAANDE NIEUWBOUWWONING VD

Over dit project

Het terrein van deze laagenergiewoning is gelegen in een bebost residentieel gebied. Net zoals de bomen in het bos is er een duidelijke verdeling tussen het zwaardere bovenvolume - hier in baksteen - en de lichtere basis die bestaat uit glas, houten frames en geëtste betonpanelen.
De scheiding tussen het daggedeelte beneden en het nachtgedeelte boven, wordt doorbroken door de open vide boven de eettafel, waarrond op de verdieping een studie- en multifunctionele ruimte zijn gelegen.
De relatie tussen het interieur en de tuin is het sterkst in de woonkamer, waar het gras op zithoogte ligt doordat de vloer hier plaatselijk is verlaagd.

Werkten mee aan dit project:
Architect Matthias VAN HALEWYCK
Architect Maria MARCO

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

- hoogwaardige isolatieschil
- 0,8 W/m²K beglazing in houten buitenschrijnwerk
- grootste gevelopeningen gericht op het oosten en het zuiden
- luchtdichtheid beter dan 3m³/hm²
- balansventilatie met warmterecuperatie
- grondwarmtepomp met COP 4,6 met passieve koeling
- geintegreerde zonnewering


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

200 m²

Ventilatiesysteem

balansventilatie met warmterecuperatie

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

vloerverwarming en sanitair warm water boiler

Toepassing hernieuwbare energie

grondwarmtepomp met passieve koeling

E-peil

30

K-peil

29

Over de architect

Van Halewyck & Marco Architects bvba
Van Halewyck Matthias
Marco Devis Maria
Halenstraat 43
2060 ANTWERPEN

T 03 232 59 98
M 0475 91 38 32

www.vanhalewyck-marco.com
info@vanhalewyck-marco.com