EENGEZINSWONING

Over dit project

Een woonobjekt voor een gezin van drie kinderen.
Door zijn architecturale authenticiteit past dit woonhuis zich aan de bebouwde omgeving gedefinieerd door een diversiteit van stijlen. Het huis wordt op een sokkel geplaatst als overgangselement tussen het lage straatniveau en de tuin. De verschillende beperkingen én de mogelijkheden hebben tot de elementaire basisvorm van de patio geleid. Door de woonruimte aan de achterkant te plaatsen, zodat men kan genieten van het uitzicht op park , kasteel en achtertuin komt er ruimte vrij voor een buiten patio in het midden van het huis. Het volume aan de voorkant blijft laag omwille van de lichtinval, maar moet ook als geluidsscherm dienen. De gevel is aan de straatkant eerder gesloten maar wordt naar achteren toe meer en meer geopend. Door het volume wil men enerzijds zoveel mogelijk zonlicht opvangen, anderzijds een overgang maken tussen de twee belendende panden (van laag tot zeer hoog).
De gevel opent zich in een enkele lijn zoals de appelsienschil zijn kern blootgeeft.

locatie:St Lambrechts Woluwe, Brussel
functie:Eengezinswoning alleenstaand
type:Nieuwbouw
stijl:Modern
eigensch.:Energiezuinig gebouw

Over de architect

FMA
Martens François
Jean Volderslaan 33
1060 Brussel

T 02 537 31 64
M 0495 24 75 75

www.francoismartens.be
info@francoismartens.be