Compact
43 / 986

NIEUWBOUW EENGEZINSWONING

fotograaf: tom verheyen

Over dit project

Deze gepleisterde, in sober wit en zwart uitgevoerde woning is voorzien van een volledig beglaasde achtergevel om optimaal uitzicht te geven over de grote diepe tuin. Andere gevels zijn bewust erg gesloten gehouden omwille van privacy en energieprestatie. Het volume is compact ontworpen maar met een bijzondere ruimtelijkheid van binnen. De zitruimte is namelijk op de eerste verdieping gesitueerd en staat door middel van een vide in verbinding met de eetkamer op het gelijkvloers en de hoger gelegen fitnessruimte. De woning beschikt over een warmtepompsysteem en een balansventilatiesysteem met warmterecuperatie. Modernisme met tijdloze klasse.

Werkten mee aan dit project:
Architect Inez Hermans

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

De woning is voorzien van energiezuinige installaties zoals een lucht-water warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning. Na in gebruikname en na EPB aangifte heeft de bouwheer nog extra hernieuwbare energie toegevoegd met PV panelen op het dak.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

218 m²

Ventilatiesysteem

balansventilatie

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

lucht-water warmtepomp + boiler

Toepassing hernieuwbare energie

warmtepomp + PV panelen

E-peil

55

K-peil

44

Over de architect

MAX8 architecten
Verheyen Tom
Processieweg 43
3980 Tessenderlo

T 013 66 25 53
F -

www.max8.be
tom.verheyen@max8.be