Over deze website

Vind een geschikte architect


Deze site is een initiatief van de architectenorganisatie NAV. Ze kadert binnen de promotie van de architect naar het brede publiek. De site www.zoekeenarchitect.be werd gecreëerd met als doel de aangesloten leden te promoten bij het publiek van zowel particuliere als institutionele bouwheren. NAV leden kunnen dan ook zelf hun projecten en referenties op de site plaatsen.

Maar bovenal wil NAV met deze site ook kandidaat-bouwers helpen in hun zoektocht naar een geschikte architect. Aan de hand van de zoekrobot kan een architect zowel op naam, kantoor of adres gezocht worden. Maar er kan ook via referenties van projecten gezocht worden naar architecten die aan de wensen voldoen.

Wat is NAV, de Vlaamse Architectenorganisatie?


NAV is de grootste beroepsfederatie van architecten in Vlaanderen met ruim 2.700 leden. Twee secretariaten, een directiecomité, 80 architecten en regionale afdelingen besturen de organisatie.

 

Aangesloten architecten krijgen een waaier aan dienstverlening. Zo is NAV de megafoon in tal van dossiers waar de architect centraal staat. Concreet betekent dat het gebruik van persberichten, marktonderzoeken en overleg waar nodig. Verder beschikt NAV ook over een helpdesk voor aangesloten architecten.

 

Om nog slagkrachtiger uit de hoek te komen maakt NAV deel uit van UNIZO (De Unie voor Zelfstandige Ondernemers) en FVIB (De Federatie voor Vrij en Intellectuele Beroepen).

 

Ten slotte biedt NAV een breed scala aan vorming en netwerking. Jaarlijks organiseert NAV meer dan 80 informatieve- en cursusavonden. Hierop ontvangt NAV jaarlijks bijna 6.000 architecten-cursisten. Voor starters-architecten werd een specifiek programma uitgewerkt in samenwerking met de overheid.

 

Om de architect te promoten naar het groot publiek heeft NAV, naast deze website, ook de organisatie van evenementen zoals de Vlaamse Renovatiedag en Mijn Huis Mijn Architect onder haar hoede. Deze evenementen brengen telkens enkele tienduizenden bezoekers op de been.