MAES Daniel

Appartement - Loft, Traditioneel
33/37

RENOVATIE CLASSICISTISCH PAND MET LOFT

Over dit project

Dit project betreft de renovatie van een oud classicistisch pand gelegen in “het Patershol” te Gent. Het pand beslaat drie vleugels die in een U-vorm verlopen rond een open binnenruimte. De vijf basiswooneenheden zijn gebleven, en in het grote lege dakvolume, waarin de 16e eeuwse spanten nog aanwezig zijn, werd een loft gecreëerd. Deze wordt bereikt via een appart beglaasd trappenhuis. Vier woningen zijn bereikbaar via het binnenpleintje, dat via een doorgang met de straat is verbonden. In de achtergevel bevindt zich een duplexwoning die uitgeeft op een parkje. Door soms beperkte ingrepen konden de woningen ruimtelijk worden opengetrokken.

Over de architect

MAES Daniel
Maes Daniel
Eikeldreef 3
9830 SINT-MARTENS-LATEM

T 09 282 93 55
M 0477 30 58 09
F 09 282 93 55

www.danielmaes.be
arch.danielmaes@skynet.be