architect Bart de Jong bvba

Modern
1509/3403

NIEUWBOUWWONING, BEN

Over dit project

De woning is ontworpen voor een gezin met 6. De opgroeiende kinderen hebben elk hun kamer of hun eigen hoekje. De woning is voorzien van een leefkelder met grote ramen, rond een ‘Engelse’ koer. Naast de ingang is er een bergplaats voor de fietsen, gemaakt in gegalvaniseerde looproosters. De keuken staat strategisch opgesteld, vlak bij de tuin om te kunnen passen op de spelende kinderen in het zwembad. De woning is op het gelijkvloers open, het daglicht valt in elke ruimte aangenaam binnen en dit langs verschillende gevels. Door gebruik te maken van verschillende hernieuwbare energiebronnen is dit huis een Bijna Energie Neutrale woning.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

warmte-pomp met grondboringen voor aardwarmtewinning en buffervaten, balansventilatie met warmterecuperatie, zonneboiler, sturing screens via een weerstation en PV-panelen, extra aandacht voor luchdichting, 3 voudige beglazing, compact bouwen, extra isolatie in muren en daken.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

275 m²

Ventilatiesysteem

systeem D, met warmterecuperatie

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

zonneboiler

Toepassing hernieuwbare energie

warmtepomp water/water met grondboringen

E-peil

18

K-peil

30

Over de architect

architect Bart de Jong bvba
De Jong Bart
Molenstraat 38
2840 REET

T 03 337 97 47
M 0496 61 79 69

www.architectbartdejong.be
architect.bartdejong@icloud.com